Голямата надежда на България за силно представяне в боксовия турнир на предстоящите Европейски игри в Минск Даниел Асенов не скри амбициите си за ново отличие. Шесткратният шампион на Европа при мъжете и младежите не скри, че очаква да спечели нов златен медал. "Аз съм си нахален и смятам да продължавам да печеля титли. Гоня седмо злато. В добра форма съм. Участвах на няколко турнира, а и лагерът в Куба ми помогна много", каза Асенов, който ще участва в категория до 52 килограма.

Неговият по-малък брат Боян, който ще се бие в категория до 56 килограма, също не скри желанието си да постигне нещо значимо в Минск. 

"За мен това ще бъде първо участие на Европейски игри, но се надявам да ги разбия и да спечеля. Всеки боксьор иска да бъде на върха и на никой не му е приятно, когато не е постигнал целите си", каза той.

Представителят ни до 60 килограма Кирил Русинов заяви, че е готов за нещо значимо. "Направихме доста добър лагер в Куба. Готов съм за първенството. Мисля, че подготовката ни в Куба бе много ползотворна и това ще си проличи."

Българските боксьорки Станимира Петрова и Габриела Димитрова не омаловажиха факта, че за тях Игрите нямат статут на европейско първенство. "Всяка състезание е важно, без значение дали е световно първенство, европейско първенство или европейки игри. Надявам се, че ще се представя по-силно от предния път, когато отпаднах на четвъртфиналите. Искам да победя всички съпернички. От психологическа гледна точка за мен е много важно да печеля и да вдигат ръката ми след края на срещите", каза Петрова, която е една от най-опитните в целия състав. 

Габриела Димитрова, която доскоро се възстановяваше от контузия, заяви, че травмата вече не и създава притеснения. "Контузията ми отшумя, добре съм, възстановена съм. Мисля, че ако и късметът е на моя страна, имам силите за медал." 

Вторите европейски игри ще се проведат в Минск от 21 до 30 юни.