Двукратният европейски шампион по бокс за мъже Даниел Асенов обяви, че сега е точният момент, за да стане професионалист. Той ще дебютира на голямата галавечер в „Арена София“ в събота (30 март). Негов съперник е сърбинът Милан Савич (4 победи и 57 загуби и 3 равни). Те ще се бият в четири рунда.

„От доста време ми се върти в главата. Сега беше моментът. Планът е тази година да направя 3-4 мача“, разказа за "Спортната джунгла" 26-годишният боксьор, познат като Тайсъна от Кукорево.

Двукратният участник на олимпийски игри ще работи с треньора Стоимен Димитров. Той ще продължи да се готви и със своите колеги от националния отбор под наставленията на Жоел Арате, както и в боксов клуб Локомотив (Сф).

„Благодаря и на президента на федерацията Красимир Инински за съветите и подкрепата", каза още Асенов. 

"Допитах се до него преди да взема решение за професионалния бокс. Той ми каза неговото мнение и отбеляза доста полезни неща“, добави БГ Тайсъна. 

Асенов определи първия си професионален противник като силов боксьор. „Техниката и придвижването му са по-слаби от моите. Мога да победя с лекота, но зависи как ще започне мачът. Доста време не съм се бил. Последното ми участие беше на олимпийската квалификация през лятото. Ще има напрежение. Дано всичко се развие по план", каза БГ Тайсъна.

Съдиите са причината Даниел Асенов да се откаже от олимпийския бокс и да не преследва участие на Игрите в Париж. „Колкото и да тренираш и да се раздаваш, на голям форум най-важната е съдийската оценка", каза Тайсъна от Кукорево.

"Когато отидеш в битка за медалите, ти казват "гледай си работата", въпреки че изглеждаш по-добре на ринга. Уморих се от това. Разочаровах се. Трудът се обезценява. Непрекъснато трупаш контузии. Дори и ние, по-младите, се амортизираме от този режим. На световното първенство срещу узбека бях в най-добрата си форма. Мислех, че имах сили да стана шампион. И ме спряха съдиите. В профибокса има повече рундове. Всичко, което съм изградил, ще мога да го приложа", добави Асенов, който планира да се боксира в категория суперпетел – до 55 кг.