Ощетиха ме и няма как да не съм разочарован. Това бяха първите думи на Даниел Асенов след загубения финал на Европейските игри в Минск. БГ Тайсъна пропусна възможността да стане за трети пореден път европейски шампион в категория до 52 килограма при мъжете. Боксовата ни звезда се представи силно на финала срещу Габриел Ескобар, но съдиите присъдиха победа на испанеца с 4:1 съдийски гласа

"Много съм разочарован. Направихме добра подготовка, най-лесният ми мач беше на финала и аз го загубих. Ако щяха да ми присъждат загуба, трябваше да го направят на полуфинала срещу британеца, а не днес на финала. Разочарован съм", коментира Асенов веднага след финала пред пресаташето на Българския олимпийски комитет Тодор Шабански. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Още не мога да повярвам какво се случва, не приемам загубата. Няколко години поред държах европейската титла и ми е малко трудно сега да преглътна загубата. Ощетиха ме! Не може така - тренираш, даваш всичко от себе си и в крайна сметка петима съдии отстрани да решават по този начин", с право недоволен е Асенов.

"Изпълних всички указания на треньорите. Всичко беше по план, но за съжаление загубих...", добави боксовият ни национал, който обеща да даде максимума от себе си и на Световното.

"Предстои световно първенство. Надявам се на реванш и златен медал", каза още БГ Тайсъна.

Снимки: БОК, Костадин Андонов