Даниел Асенов, който отпадна на четвъртфиналите на Световното първенство по бокс в Екатеринбург след спорно съдийско решение, се завърна на родна земя днес. Той призна, че не за първи път се действа срещу него по подобен начин.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Българинът отпадна в категория до 52 килограма от олимпийския шампион от Рио де Жанейро 2016 Шахобидин Зоиров (Узбекистан) с 5-0 гласа за узбека. От българския щаб беше подадена контестация, която беше отхвърлена. 

“Нашият спорт е доста особен и доста труден. Основният проблем при нас е съдийството, има доста смени напоследък на шефове на АИБА. Но аз ще тренирам още повече, ще давам повече от себе си в залата, за да може да няма такива ситуации. Мислех, че съм победител. Във видеото се вижда ясно, че според мен аз съм си победил. Очаквах победа, но съдиите бяха решили друго. Явно съдиите са си гласяли узбека за световен шампион. Аз имам цел и си я гоня. Знам, че невъзнаграден труд няма. Продължавам да си работя по план с моите треньори. Най-голямата ми цел е медал на Олимпиадата”, каза Асенов при завръщането си в България.