12 състезатели, предвождани от треньорите Бисер Христов и Румен Димитров, ще защитават България на започващото от 21 до 24 април световно първенство по пумсе. То ще се проведе в Гоянг (Южна Корея), а участието стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на родните шефове. 

Председателят на БФТаекуондо Слави Бинев също отпътува с целия отбор, а освен подкрепа на тима ни, там той ще проведе редица срещи на високо равнище във връзка с историческите български домакинства през август на две световни първенства. 

Заместник-председателят Георги Папазки ще се присъедини директно за откриването на първенството, след което и той ще има важни срещи съвместно със Слави Бинев. 

Само след седмица разширения национален отбор по таекуондо на България ще вземе участие на силния международен турнир "Sweden Open". Така в рамките на две седмици българските таекуондисти ще вземат участие на турнири на два континента, което показва какви са целите и амбициите на ръководителите на БФТ.

Целият състав на България за световното първенство в Гоянг:

Треньори: Бисер Христов и Румен Димитров (също се състезават)

Състезатели: Никол Христова, Ния Цанкова, Веселин Боянов, Ася Бисерова, Симеон Попов, Теодор Пенчев, Виктория Векова, Петър Угрински, Боян Русев, Пресиана Сарбинова