Българският професионален боксьор Йордан Василев, наричан Буболечката, получи невероятен шанс от своя мениджър Васко Василев. Сънародникът ни ще се бие в категория суперперо /до 59 кг./ за интернационалната титла в една от най-престижните версии - WBF (Световна боксова федерация). Срещата ще се проведе на 10 ноември във френския град Поитиерс.

Буболечката е известен с участията си в професионалните боксови галавечери в България, където все още е непобеден. Преди да започне да се занимава изцяло с професионален бокс, Йордан се е изкачвал и на най-високото стъпало в кик-бокса. Той е извоювал за България световна, европейска и балканска титла. Най-голямата му мечта е да спечели престижна титла в професионалния бокс.

Буболечката остава верен на стила си и винаги забавлява българската публиката с традиционния си танц по ритъма на едноименната песен "Буболечка кючек". Шоуменът от Русе вече имаше шанс да спечели първата си титла през октомви месец миналата година, когато отстъпи по точки на Мики Ковеней (Англия) с 95:96 за Британската международна титла. Само малшанса и домакинска подкрепа попречиха на Данчо да се сдобие с първия си пояс.

Този път срещата ще се проведе във Франция. Съперник е 32-годишния опитен състезател Даниел Коджо Сасоу с актив от 31 победи, 20 загуби и 4 равни. Натурализираният французин е родом от Того и в кариерата си е срещал една дузина боксьори от световна класа. Най-големият му успех идва през 2009 г.,когато той печели интернационалния пояс на Международната боксова федерация (IBF).

"Това е шанса на живота ми. Подготвям се от август за този двубой. Никога преди не съм бил толкова добре подготвен. Отивам във Франция, за да дам всичко от себе си. Противникът ми има много повече опит от мен и естествено домакинското предимство е на негова страна, което е много важно в професионалния бокс. Аз смея да твърдя, че в повече ми срещи в чужбина съм ощетяван от съдиите. Все пак знам, че за да спечеля, ще трябва да дам повече от 100% и никак няма да ми е лесно. Според мен силите са изравнени, но в бокса никога не знаеш... един удар може да реши всичко. Най-важното е да повярвам в себе си. Да се надяваме че аз ще съм този, който ще нанесе съкрушителния удар", каза пред БТА професионалният боксьор Йордан Василев-Буболечката.