Броени часове преди започването на Световното първенство в Пловдив завърши 25-ия Конгрес на Международната федерация по Таекуон-До ITF. От днес вицепрезидент на централата става Марио Богданов, който е шеф на родната федерация по Таекуон-До ITF.

За избирането му на високия пост се стигна след пълно единодушие на делегатите, които бяха 150 човека от 81 държави. Световната централа има и нов президент. Отново с пълно мнозинство беше гласувано доверие на Ри Йон Сон от Северна Корея, който ще бъде новият шеф в следващите 5 години. Досегашният председател проф. Чанг Унг ще бъде почетен президент. Още един българин беше избран на ръководна длъжност. Вергилий Ситнилски е вицепрезидент на Съдийската комисия към Европейската федерация Таекуон-До ITF.

Делегатите похвалиха родната федерация за перфектната организация около Световното първенство, а проф. Чанг Унг в своето слово нарече предстоящия шампионат исторически, а страната ни - прекрасен домакин. Докато хората с право на глас решаваха бъдещето и ръководството на този спорт по същото време, но в спортната зала където ще бъде шампионата - „Колодрума”, националите ни проведоха своята сутрешна тренировка. България ще бъде представена от 20 таекуондисти (7 жени и 13 мъже).

Утре сутрин в 9:00 часа започва първенството с дисциплината форма, а официалното откриване ще бъде по–късно в същия ден - от 19:30 часа. Входът за зрители е свободен.