На официална церемония президентът на Europe Professional Taekwondo Assosiation Слави Бинев връчи назначенията на председателите на професионалните федерации в две европейски държави, една от които България. За ръководител на естонската професионална федерация бе избран Калво Салмус с дългогодишен опит в олимпийския боен спорт, както в Естония, така и на европейско ниво. Той встъпи в длъжност на 20.07.2020 г., което бе официализирано чрез олайн церемония, на която символично му бе връчен и документа за назначението му.  

Димитър Аврамов оглави Българската професионална таекуондо федерация. Той е основен фактор в развитието на таекуондо в България в качеството си на член на УС на БФТ, преподавател по таекуондо в НСА „Васил Левски“ и председател на клуб по таекуондо с много спортни постижения.  

Със заявка да продължат да популяризират и усъвършенстват корейското бойно изкуство на най-високо професионално ниво,  двамата новоназначени президенти на организацията за България и Естония приеха официално ангажимента към длъжността от председателя на Pro Taekwondo за Европа и вицепрезидент на световната професионална федерация – Слави Бинев.  

Участие в събитието от страна на таекуондо структурите в България взеха: генералният секретар на Europe Professional Taekwondo Assosiation  - Мастер Сан Хюн Парк, генералния секретар на БФТ и вицепрезидент на Europe Professional Taekwondo Federation - доктор Александър Минев, вицепрезидентът на БФТ – Димитър Михайлов, треньорът на националния отбор – Теодор Георгиев, члена на УС на БФТ Виолета Иванова и най-добрият български съдия по таекуондо и основен административен фактор – Илия Димитров.  

Припомняме, че българското оглавяване на професионалната таекуондо асоциация  за Европа се случи само преди два месеца на онлайн церемония, на която президентът на световната професионална федерация – г-н Банг излъчи председателя на БФТ за ръководител за Европа. Въпреки трудностите, които ситуацията с COVID-19 създава, реалните стъпки в посока  на развитието на професионалното таекуондо са налице.