България ще бъде домакин на Световното първенство по самбо и бойно самбо за юноши, девойки и младежи през следващата година. Днес от Международната самбо федерация (ФИАС) публикуваха пълния календар за 2022 г., след като бе одобрен от Изпълнителния комитет на централата на 29-ти септември.

Страната ни ще посрещне шампионатът на планетата между 7-ми и 9-ти октомври, а битките ще се проведат в зала „Асарел Арена“ в Панагюрище.  

ФИАС въведе редица промени в програмата си, като включи „бойно самбо“ в програмата на Световното първенство за юноши и младежи, дисциплината „Спортно САМБО сред жените“ в Световното майсторско първенство,  провеждане на световни първенства на четири континента; провеждане на Световната суперкупа и провеждане на ежегодно световно първенство за кадети.

Участниците в срещата подкрепиха и предложението за провеждане на първия по рода си Международен турнир по самбо за слепи и хора с увредено зрение като част от Световната суперкупа „Мемориал на основателите на SAMBO“ през 2022 г.