Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев прие медалистите от световното първенство по ММА за юноши и девойки - Светослав Иванов (световен вицешампион в кат. 65.8 кг) и Стефани Петрова (бронзова медалистка в кат. 47.7 кг), треньорът на националния отбор и личен треньор на двамата - Светослав Желев, и президентът на БФ ММА - Станислав Недков.

Световното първенство се проведе между 15-21.08 в Абу Даби, ОАЕ, с участието на 460 състезатели от 48 страни.
 
"Поздравявам ви за успехите, които са плод на вашия упорит труд. Пожелавам ви да сте здрави, за да може да продължите да се състезавате и да постигате още по-големи победи“, каза на медалистите заместник-министър Георгиев.

“Изключително щастлив и доволен съм от представянето на Стефани, която премина през доста изпитания докато стигне до този медал. Малко преди състезанието боледува от коронавирус, два дни преди битките докато се бореше с килограмите получи топлинен удар, а по време на състезанието контузи и едната си ръка, което й попречи да продължи в битката за златото. Светослав Иванов пък достигна до престижното второ място в света в една от най-трудните категории при конкуренция от 30 състезатели. Светльо направи изключително атрактивни срещи, за което получи и специална награда от домакините, като много малко не му достигна да вземе златото", коментира президентът на БФ ММА Станислав Недков.

"Доволен съм от абсолютно всички наши състезатели. Повечето бяха дебютанти на голямо състезание и без международен опит, но всички показаха, че носят в себе си непримиримия български дух и желание да бъдат сред най-добрите в света. Урокът, който научиха е, че мечтите се сбъдват с вяра в Бога, с постоянство и с много труд”, добави Стъки.