Радослав Росенов ще се боксира на олимпийските игри в Париж. 20-годишният ни национал извоюва квота на квалификацията в Банкок. Европейският вицешампион от Белград изигра страхотен мач и победи в категория до 63,5 килограма друг сребърен медалист от Сърбия – Александру Параскив (Молдова).

Росенов проведе отлично срещата и показа видимо превъзходство в хода и на трите рунда. Той се движеше много добре по ринга, вкарваше бързи и точни комбинации на по-здравия си съперник и заслужено стигна до успех с 5:0 съдийски гласа. Така националът ни се класира за полуфиналите, което му осигури и квота за Париж.

Радо е петият ни боксьор, който ще участва на олимпийските игри. Той се присъедини към Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Рами Киуан (71 кг), които също си осигуриха място във френската столица.

Шанс да го направят имат още Златислава Чуканова и Петър Белберов. Те ще боксират утре на 1/8-финалите в Банкок. В категория до 50 килограма Злати ще се изправи срещу японката Ринка Киношита, бронзова медалистка от Световното първенство. При най-тежките (+92 кг) Белберов ще срещне Мартин МакДона (Ирландия). Двамата трябва да стигнат до полуфиналите, за да вземат визи за Париж.