Определяната като "детето чудо" на българското таекуондо Калина Бояджиева продължава да жъне успехи. Късно снощи тя стана европейска шампионка за жени на първенството в Олимпийски категории, което се провежда в Талин (Естония). Нашето момиче грабна златото в кат. над 67кг., след като записа три категорични победи, без нито един загубен рунд.

Златният медал на Калина бе връчен лично от президента на БФТ Слави Бинев в качеството му на действащ президент на ETU, който награди призьорите в нейната категория. Бинев бе упълномощен лично от президента на ETU Сакис Прагалос, да представлява Европейския Таекуондо Съюз и на трите важни първенства, които протичат в Естония.

В решителната битка Бояджиева се наложи с 2:0 рунда над полякинята Александра Ковалчук, която е бронзова медалистка от Европейските игри от тази година. На полуфинала Калина взе поредна важна победа, надделявайки над световната шампионка за жени Надица Божанин (Сърбия). Тази среща бе изключително оспорвана, като двата рунда завършиха съответно 7:6 и 20:19.

Българката стартира пътя си към златния медал с победа над украинката Ирина Пупот. Така Кали продължава да пише история, след като преди около два месеца спечели бронзов медал от Европейските игри в Полша, където записа категорична победа над трикратната световна шампионка Бианка Кук.

Националката ни Калина Бояджиева е възпитаничка на ТК Херея с личен треньор Пламен Трънски и треньори Ангел Кирчев и Станимир Лазаров, които я придружаваха на място.  

Успех, записа и националът ни Митко Джорджев, който се класира на пето място в кат. до 68кг. след победа над Линус Вестелунд от Швеция, и загуба в последните секунди от Нимрод Кривишки. Митко, който тренира в ТК Левски бе съпроводен от националния треньор Фарзад Золхадри.

Битките в Талин и надеждите за още медали продължават и днес.