Спортист № 1 на Благоевград за 2012 г. Албена Малчева най-после спечели световна титла. Най-титулуваната жена в европейското таекуондо не бе ставала единствено индивидуално световна шампионка. Сега тя стори това, но в кикбокса, информира e-79.com. Тя взе златния медал в киклайт контакт категория до 60 кг на първенството в Турция.
 
По-малко от два месеца, след като се омъжи за Вергилий Ситнилски и взе фамилията му, тя най-после взе световната титла. На световното първенство по таекуондо в София през юли тя изведе България до световната титла в отборния спаринг, но индивидуално загуби финала си от корейка.
 
В първата среща си среща на световното първенство Ситлинска победи представителката на домакините Ариф Сали Гюней, след това се справи с миналогодишната европейска шампионка Паолина Франковска от Полша, от която загуби на финал на европейското първенство в Румъния през 2012 г. На финала българката се наложи над рускинята Олга Половникова, която пък победи преди това световната шампионка от Словения.