Два златни, три сребърни и три бронзови медала завоюваха момчетата от СК Туистед Джу-Джицу на Сърбия BJJ Open 2013, което се проведе на 19 октомври в Белград. Дванадесет представители на клуба взеха участие в седем категории от надпреварата и представиха блестящо страната в този, набиращ все по-голяма популярност спорт.

Така в рамките на шест месеца клубът успя да подобри успехите си, след като през април взе участие в другото голямо сръбско състезание (Serbian Jiu-Jitsu Cup) и спечели един златен и пет бронзови медала.

Първи на татамито излязоха Тодор Бояджиев и Петър Аршинков, които бяха единствените ни представители на бели колани. Двамата се представиха отлично, като Петър достигна до четвърт-финала след добра игра, а Тодор успя да блесне при своя дебют и да спечели бронзов медал след като изигра четири динамични срещи.

В категория до 82 кг. Цветозар Пенов, отново успя да наложи доминиращата си игра и въпреки скорошната си контузия, извоюва правото си на участие на финала, където се пребори за среброто.

След това дойде редът и на техните съотборници, които направиха повече от отлично представяне при сините колани. Петър Пенчев спечели бронз в категория до 64 кг., а Емил Христов бе безапелационен в категория до 70 кг. След като стана първи на бели колани през пролетта в Сърбия и след това спечели два пъти ADCC Bulgaria, той не даде никакви шансове на своите противници и заслужено стана шампион в тази категория.

Вторият златен медал беше завоюван от Иво Димитров, който стана абсолютен шампион при сините колани в отворената категория.

За един сребърен и един бронзов медал от своя страна се пребориха и треньорите на Туистед Джу-джицу Владимир Джаркълов и Борислав Кирилов в елитната категория до 76 кг. (лилави/кафяви и черни колани), където те изиграха зрелищни двубои и отново, както и през пролетта липсата на концентрация ги лиши от възможността да се изправят един срещу друг на финала.