Рами Киуан откри по най-добрия начин днешния ден на Купа „Странджа“, съобщават от боксовата ни федерация.

Българинът, който е една от надеждите ни за спечелване на квота в категория до 71 килограма за Олимпийските игри в Париж, постигна убедителен успех в зала „София“. Националът ни надигра категорично Анастасиос Коровесис (Гърция).

Рами намери правилната дистанция още от първите секунди и се възползва от видимото си ръстово предимство. Той се забавляваше на ринга и след чиста победа с 5:0 съдийски гласа (30:26, 30:24, 30:25, 30:25, 30:25) се класира за 1/4-финалите. На 9 февруари Киуан ще се изправи срещу Мослем Махсуди (Иран).

Кристиян Николов осигури втора българска победа в днешния ден на 75-ото юбилейно издание на турнира. Националът ни преодоля съпротивата на коравия арменец Ахван Алексанян и се класира за 1/4-финалите в категория до 80 килограма.

Българинът записа успех с 5:0 съдийски гласа, а ключов за този резултат бе вторият рунд. След равностойно начало Кристиян бе много убедителен във втората част, в която показа явно превъзходство и изкова аванс в резултата. Това накара арменецът да стане доста по-агресивен в третия рунд, но Николов отлично контрираше действията му по пътя към заслужения успех.

За място на полуфиналите националът ни ще боксира с Мейсам Геслаги (Иран). Мачът е на 9 февруари. Другият ни представител в категорията – Марио Митев даде всичко от себе си, но в крайна сметка отстъпи в много оспорвана среща на молдовеца Андрей Чириаков с 2:3 гласа.