Календарната 2019 година, която снощи официално свърши, ни предложи уникални спортни събития от първия почти до последния си ден.

Някои от срещите на каквото и да било спортно ниво обаче ще останат в историята не само за изминалата година, а въобще, тъй като бяха колкото шокиращи, толкова и впечатляващи.

БЛИЦ ще ви припомни за някои от най-интересните и в същото време сензационни срещи в различните видове спорт за 2019-а.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

1.На първо място в класацията ни няма как да не попадне шокиращата загуба на Антъни Джошуа от Анди Руис в битката за световните пояси по бокс. Мексиканецът, на който му бе лепнат етикетът "дебелак", шокира света, нокаутирайки британеца в седми рунд. Това бе огромна изненада за всички любители на боевете, а и като цяло за абсолютно всички. За справка можем да дадем коефициентите за успех на двамата боксьори - Джошуа имаше ставка 1,07 за победа, а Руис доста повече - 13. Все пак преди броени дни AJ успя да вземе реванш и поясите си в Саудитска Арабия, побеждавайки по точки.

2.Под номер две поставяме бомбата от световното по снукър, където легендата Рони О'Съливан бе шокиран от пълния аматьор Джеймс Кейхил. Кейхил изненада всички в зала "Крусибъл" в Шефилд, елиминирайки О'Съливън с 10:8 фрейма. С победата той се превърна и в първия не професионалист, който влиза в основната схема на Мондиал.

3.В тройката няма как да не попадне сензацията от Големия шлем на "Уимбълдън" Кори Гоф. 15-годишната американка записа името си в историята, след като тръгна от квалификациите и стигна чак до осминафинал, където претърпя поражение от Симона Халеп с 3:6, 3:6. Тя се превърна в най младата тенисистка, влязла в основната схема през квалификациите в историята на All England Club и в най-младата осминафиналистка от 1991 г. насам. По пътя си Гоф елиминираВинъс Уилямс, Магдалена Рибарикова и Полона Херцог.

4.Четвъртото място заема националният тим по баскетбол на САЩ, който претърпя първите си поражения от 13 години насам. Първото дойде от Австралия в контрола с 94:98, а впоследствие "янкитата" паднаха и няколко пъти на Мондиал 2019, за да напуснат първенството безславно на 1/4-финал.

5.Последната позиция е до огромна степен и комична, тъй като на единия от спортистите бе лепнат прякорът "най-слабия" тенисист в света. Това е украинецът Артьом Бахмет, който не успя да спечели нито точка срещу Критин Коайкул, губейки срещата с 0:6, 0:6 за 22 минути. Двубоят им бе квалификационен от сериите "Фючърс" в Доха, където наградният фонд бе 15 хиляди долара. Победата на тайландеца пък бе увековечена като "златен мач".