Влиятелният промоутър Боб Аръм изненадващо пренебрегна Кубрат Пулев, коментирайки очаквания сблъсък между двете най-популярни имена в тежка категория на професионалния бокс.

Аръм, който през декември ще навърши 89 години, неглижира предстоящите мачове на двамата шампиони Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, в които британците първо трябва да защитят титлите си, за да се стигне въобще до бленувания обединителен мач, информира "Монитор". 

Агенцията на американеца "Топ Ранк" обаче се грижи за интересите освен на Фюри и за тези на българския боксов ас, а именно той е следващият противник на Джошуа в подготвяния за декември тази година дългоочакван сблъсък. "Фюри срещу Джошуа трябва да се случи на всяка цена, и то възможно най-бързо.

Целият свят иска да го гледа", коментира Боб Аръм пред Talksport.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Думите му са изненадващи най-вече заради факта, че доскоро той твърдеше разпалено, че Кобрата ще нокаутира AJ и до двубой Джошуа - Фюри може въобще да не се стигне. Изглежда сега той е поел нов курс и добави: "Не ми говорете за претенденти. Хората искат мач между тези двамата и трябва да го получат. Ако Фюри се справи с Уайлдър, ще се бие с Джошуа, плюс реванш, както и да завърши мачът. Преди това Антъни трябва да мине през боя си с Пулев, разбира се."

Освен това опитният мениджър твърди, че третият двубой на Циганския крал срещу американеца Дионтей Уайлдър по всяка вероятност ще бъде изместен за февруари догодина, за да се търси вариант да се проведе с присъствието на публика. Засега информацията е, че мачът за титлата във версия WBC, която Фюри държи, е планиран за 19 декември тази година.

Антъни Джошуа, който притежава отличията на IBF, WBO и WBA по последна информация трябва да се изправи срещу задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев също през декември, но засега няма официално обявени дата и място за битката.

Интересното е, че наскоро мениджърът на AJ Еди Хърн изчетка Кобрата, наричайки го "много добър боксьор, сериозен противник, опитен и с добра техника", което тогава пък бе извън обичайното поведение на британския промоутър на омаловажаване на българина.