Британският боксьор Ник Блекуел е в изкуствена кома, но в стабилно състояние след мача си с Крис Юбанк-младши в събота. 25-годишният боксьор е получил кръвоизлив в мозъка и това е наложило лекарите да го поставят в изкуствена кома. Според тях Блекуел се нуждае от време, въпреки че жизнените му показатели са добри.

Съботният мач за британската титла беше прекратен по лекарско нареждане, след като Ник Блекуел вече не можеше да вижда с лявото око. След това беше отнесен с носилка и настанен в болница. Робърт Смит от Контролния съвет на британската боксова федерация обяви, че спортистът ще остане под лекарско наблюдение.

„Говорих с лекарите и те ми разкриха, че Блекуел има мозъчен кръвоизлив. Намира се в интензивно отделение и в изкуствена кома. В момента си почива и постоянно е наблюдаван от специалисти. Това е нормална процедура. Поставят те в кома, за да може хематомът да спадне. Няма точно установен срок колко време отнема. Всичко е въпрос на изчакване“, разкри Смит.

Юбанк-младши имаше предимство в мача. Той разкървави носа на Ник Блекуел в третия и четвъртия рунд, а в седмия успя да пласира няколко опасни удара.