Боскьорът Ашли Кинг ще лежи 17 години в затвора за убийството на портиера Гарет Аткинсън. Спортист е сложил край на живота на мъжа с дръжка на брадва, на която имало 40 болта.

Ашли Кинг имал сексуална афера с гаджето на Аткинсън. Враждата им е продължила близо две години и е завършила с убийство. Двамата непрестанно са си разменяли заплашителни съобщения по телефона.

Аткинсън видял снимки как любимата му Джейд Уокър-Сондърс прави секс с боксьора. Когато отишъл при нея да търси сметка, Кинг вече не бил там. Спорът между двойката продължил повече от 4 часа, а накрая Гарет заключил похотливата си приятелка.

Съседи чули как тя крещи, че не заслужава това и плаче. Джейд написала съобщение на Кинг, като обяснила, че Аткинсън я е нападнал и я е ударил.

Боксьорът пристигнал, но от съперника му нямало следа. Измъкнал любимата си и я завел в нейния апартамент. Около полунощ приятелят на момиче се връща. Посрещант е с множество удари с дръжката на брадвата, които водят до неговата смърт. 

Боксьорът Кинг е опитал да обясни пред съда, че е било самозащита, но това му обяснение е отвхърлено и той ще лежи 17 години зад решетките.