С гривни с петте преплетени кръга, символ на Олимпийските игри, както и с пожелания за 5 медала от Париж. Така президентът на БФ Бокс Красимир Инински изпрати петимата ни национали, които ще се качат на ринга във френската столица, заедно с техните треньори и щаб. Символичната церемония се проведе в залата на „Дианабад“. Боксьорите ни пътуват днес за Париж, където на 26 юли ще бъде даден официален старт на Олимпийските игри.

„Пожелавам ви всичкият труд, който хвърлихте в последните години, да бъде реализиран в Париж. Да покажете за какво сте тренирали през цялото това време, да оставите сърцата си на ринга и да сбъднете мечтите си. Както вашите, така и нашите. Вярвам във вас и съм сигурен, че всеки има силите и възможностите да се качи на стълбичката в Париж“, заяви Инински. Те от своя страна отговориха с мощни викове „България!“ и бурни аплодисменти.

Специално да мотивират и изпратят националите ни в залата бяха и някои от легендарните имена на българския бокс. Сред тях олимпийският шампион от Москва Петър Лесов, сребърният от Мюнхен Ангел Ангелов, световният и европейски медалист – Михаил Таков и емблематичният треньор Костадин Петков – Коце Железото.

От треньорските щабове на националите ни изразиха увереност, че състезателите са много добре подготвени и вече нямат търпение да влязат в олимпийското село и да се качат на ринга в Париж. Боксьорите пък си пожелаха късмет и здраве, за да могат да разгърнат потенциала си на най-големия спортен форум на планетата.

Във френската столица България ще бъде представена от Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (71 кг). Треньори на женския ни национален отбор са Борислав Георгиев и Роман Цветков. Мъжете са водени от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров. В щаба са още докторът на БФ Бокс – Иван Иванов и масажистът Георги Иванов.
 

* Снимки: Бончук Андонов/Startphoto.bg