Отличното представяне на националния ни отбор по бокс за жени продължава. Днес и четирите ни представителки постигнаха категорични победи с по 5-0 гласа и си осигуриха минимум бронзови медали от 37-ото издание на международния турнир „Феликс Щам“ в Полша. 

Под ръководството на Борислав Георгиев и Роман Цветков българките продължават напред към полуфиналите, като се присъединиха към Аслъхан Мехмедова (60 кг), която си осигури място в топ 4 във вторник.

Серията започна с мача на Златислава Чуканова (50 кг), която не остави шанс на представителката на Азербайджан Анахаим Исмаилова. Родната националка бе убедителна, като изпрати съперничката си в нокдаун, за да продължи към полуфиналите. Там в четвъртък тя ще срещне полякинята Наталия Кучевска.

В същата категория Венелина Поптолева взе много здрава битка с французойката Васила Лакадири и за място на финал ще играе с друга местна звезда – Наталия Рок.

Напред продължава и Станимира Петрова. Носителката на Купа „Странджа“ за тази година преодоля в повторение на финала в София полякинята Сандра Драбик. В четвъртък бившата световна и европейска шампионка ще срещне Николина Чачич от Хърватска.

В катеогория до 57 килограма Светлана Каменова затвори успешната серия на българския тим с нова победа. Тя се класира за полуфинал след доминация над Махсати Агамалиева от Азербайджан. Следващото й препятствие е Юлия Шеремета (Полша).