След деветгодишно отсъствие от боксовата сцена на България БК Локомотив (София) отново се завърна. На 11.05.2012 година Борислав Георгиев стана председател на боксовия клуб. След това той възобнови боксовата зала, която отвори врати за всички бъдещи шампиони. През 2012 година боксов клуб Локомотив (София) участва в три възрастови групи с по един състезател и спечели един сребърен медал при жените в категория до 46 килограма.

През 2013 клубът участва във всички възрастови групи и във всички състезания от вътрешния календар на Българската федерация по бокс. Той бе представляван от 28 картотекирани състезатели и спечели един златен, два сребърни и един бронзов медали при учениците; един сребърен и два бронзови медали при юношите; два сребърни и четири бронзови медали при младежите; един бронзов медал при мъжете; един златен медал при девойките; един златен, два сребърни и един бронзов при жените.

В отборното първенство на България при жените БК Локомотив (София) спечели купата за трето място. Шампионката при девойките Михаела Николова участва на Свeтовното първенство за девойки и момичета в Албена 2013 и завоюва престижното пето място. През 2013 година клубът организира пет домакински турнира, в които завоюва множество златни медали, като тези постижения бяха отразени подобаващо в медиите. На тези турнири присъстваха всички настоящи боксови величия, както и такива от близкото минало. На ринга, за да награждават младите таланти се качваха Кубрат и Тервел Пулеви, Детелин Далаклиев, Борис Георгиев, Спас Генов, Емил Чупренски и още много други.

Огромната заслуга за развитието на бокса има и председателят на СК Локомотив Даме Стойков, както и на Президента на БФБокс Красимир Инински. През 2014 година клубът има идеята да организира три големи турнира. Първият - "Васил Левски", ще се състои в края на февруари по случай гибелта на Дякона. Вторият ще бъде на 1 юни по случай Деня на детето, а третият ще бъде през есента, като още не е ясна датата и наименованието му. За пръв път в историята на БК Локомотив (София), клубът ще бъде домакин на държавно лично първенство за жени и девойки от 28-и до 30-и април 2014-а година. Клубът ще участва във всички състезания обявени от вътрешния календар на БФБокс на републиканско ниво. Клубът ще бъде представляван минимум от 40 състезатели в пет възрастови групи./БЛИЦ