Борец от "Славия 2009" се превърна в истински пътешественик, но за награда триумфира с титла на държавния шампионат в класически стил в "Арена Армеец".

Константин Стас дойде за първенството в София от родната си Украйна. Потегля два дни по-рано, като пътува на автостоп, сменя две маршрутки, а от Румъния хваща влак за столицата ни, съобщава mmabg.

Така Стас пристига часове преди кантара за състезанието. Успява да дремне малко, но два часа преди това е събуден от треньора Стоян Петков, защото трябва да сваля още 1700 грама, за да влезе в категорията си до 66 кг. На следващия ден вече по-свеж взима 5 победи. Първите две печели по точки, а в останалите тушира съперниците си.

"В началото ми каза: Бат' Стояне, още не съм съвсем във форма, но ги почвам - довери треньорът. - Така и стана. А после потушира бившите национали Емил Милев и Венелин Венков." На почивките между срещите Стас си поспива. "Събираха му се 20 минути сън - допълни наставникът. - Много съм доволен. Всички указания, които получи от мен, изпълни. И тактически си изигра правилно срещите."

Стас е единственият състезател, с който "Славия 2009" участва на шампионата. А качествата му са високо оценени от специалистите. "Белите" вече имат намерения украинецът да кандидатства за българско гражданство, за да може да претендира за място в националния отбор. Веднага след шампионата Стас замина за Украйна, този път с автобус, за да се бори в тамошното първенство.