Английското издание "Дейли Мейл" публикува огромен материал за евентуалното голямо нашествие на българи и румънци във Великобритания след година. Главен герой в статията е олимпийският медалист на България от Атина през 2004 година - Борис Георгиев, който е от ромски произход.

Боксьорът избяга в Англия през 2009-а и си смени името на Боби Джордж. Сега той се е завърнал у нас заедно със семейството си, за да посети родния квартал "Факултета".

"Няма нищо за моите цигани тук", споделя Георгиев.

Доста хора от "Факултета" вече са тръгнали към Англия, защото не виждат бъдеще в собствената си страна, пише английското издание. Законите в островната държава са по-благоприятни - там могат да си намерят жилище и да получават сериозни помощи.

Борис Георгиев и семействоро му са се установили в Лутън. "Циганите не работят, защото българите не им вярват. Дискриминирани сме като цигани. Трябва да третираш всеки еднакво. Нормално е да искат да се махнат оттук. Но ще дойде ден, в който и Великобритания няма да може да дава още помощи на хора от Европа и останалия свят. Циганите ни просто се опитват да стигнат до там преди това да се случи", казва още Боби Джордж.

3_8.JPG