За първи път от 10 години борците ни няма да стартират на традиционните турнири "Иван Яригин" в Красноярск (Русия) и "Дейвид Шулц" в САЩ. Една от причините е орязаното финансиране от спортното министерство, пише “Труд”.
 
Според разпоредбите държавата вече ще плаща участието само в две международни състезания, като треньорските щабове са избрали по едно преди световното и европейското първенство. От друга страна, шампионатът на континента е много рано - през март в Грузия, и затова програмата на турнирите е доста сгъстена.
 
"Ще отидем само за световната купа в Техеран, защото сме се класирали, а неучастието ще ни донесе глоба от 10 000 швейцарски франка", коментира Валентин Райчев, старши треньор на националите в свободния стил.
 
В Иран (19-22 февруари) ще се борят и класиците, като 2 дни преди това състезателите ще премерят сили на турнирите "Дан Колов" и "Никола Петров" в Пловдив. И ако тази година отборите ни няма да пътуват зад Океана, то янките ще дойдат у нас за тези престижни турнири.
 
Първата проверка за борците за новия сезон ще е родният шампионат на 12 януари в малката зала на "Арена Армеец". Очаква се да стартират почти всичките национали. Радослав Великов обаче ще си даде почивка до европейското.
 
"С моя отбор в бундеслигата Мьомбрис-Кьонингшофен ще се боря на полуфиналите на 5 януари срещу Кьолербах. Ще си завърша сезона в Германия и ще си дам малко почивка," заяви Великов
 
Кариерата си прекрати Анатолий Гуйдя. Носителят на 7 медала от големи първенства бе избран за вицепрезидент на Молдовската федерация по борба.