Президентът на българската федерация по бокс Красимир Инински изрази надежда, че двубоят между най-добрия български професионален боксьор Кубрат Пулев и световния шампион в тежка категория Владимир Кличко ще се състои възможно най-скоро. Инински вярва в силите на Кобрата и е убеден, че сега е моментът Кличко да бъде победен.

Международната боксова федерация (IBF) обяви днес, че Кубрат Пулев ще бъде следващият съперник на световния шампион по бокс за професионалисти на федерациите IBF, Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO) Владимир Кличко и официален претендент за титлата на IBF.

„Беше крайно време и съм изключително радостен, че това най-накрая е факт. Още не сме се чули и аз току що разбрах за това, което се е случило. Изключително ще съм радостен, ако този мач най-накрая се състои и да е с положителен резултат за нас, а и вярвам, че ще е така“, коментира Инински пред Гонг, след като разбра новината.

„В крайна сметка вече не може да се отлага, не може да се лавира. Дошъл е моментът за излязат и да премерят сили. Твърдо вярвам в силите на Кубрат и сега му е моментът. Убеден съм, че се успее да победи Кричко. С най-голямо удоволствие бих гледал този мач на живо“, заяви още босът на родния бокс.

„Кога ще се състои този мач вече е въпрос на интереси на промоутърите, на мениджърите и на организаторите. В близките 6 месеца би трябвало да се състои. Най-добре би било да е в България, но тук вече става въпрос за много пари и е трудно да се прогнозира къде би се играл този мач. Пожелавам успех на Кубрат и да накара цяла България да се гордее с това, което прави“, завърши Инински.