Закоравели престъпници се биха до кръв в Софийския централен затвор, за да покажат, че изкупуват греховете си. За поредна година зад решетките се проведе боксовият турнир „С ръкавици срещу наркотиците и агресията“. Битката бе изключително оспорвана и не мина без пролята кръв на ринга, който бе изграден в двора на кауша. 

Този път 32-ма лишени от свобода от всички затвори в страната демонстрираха уменията си пред бронзовия медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев, министъра на правосъдието Мария Павлова, шефа на затворите Ивайло Йорданов, както и десетки приятели, които влязоха зад решетките специално за събитието.

„Развиването на спорт зад решетките е много важно. За лишените от свобода това е един начин да им минава по-смислено времето, да бъдат по-здрави и по-устойчиви. С тренировките имат възможност да преосмислят пътя си. Турнирът по бокс е една цел, към която да се стремят. Подобни инициативи могат само да им помогнат да се развиват в посока, която е градивна“, коментира за „Телеграф“ Тервел Пулев.

"Освен да наградя една от двойките с медали, този път успях да надникна и в коридор с килии, също да поговоря със служителите в затвора, и да чуя тяхната гледна точка. Благодарение на Цветан Хаджииванов този турнир се проведе за поредна година и вярвам е цел, и мотивация за много от лишените от свобода в затворите в България. Спортът определено е превенция на агресията и днешният боксов турнир го показа отново", написа боксовата звезда във "Фейсбук".

Освен турнира по бокс, в затвора се развиват и други спортове, включително лишените от свобода се учат на компютърни умения, шахмат и готварство. От два месеца пък се оказа, че в затова вече има и хор, а раираните изпълнители са същински таланти. 

 

Днес бях гост и уважих 12 -ти турнир по бокс за лишени от свобода, под надслов "С ръкавици против агресията". Турнирът...

Публикувахте от Тервел Пулев / Tervel Pulev в Четвъртък, 16 май 2024 г.