Боян Асенов се класира на финала в категория до 56 килограма на европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години във Владикавказ (Русия). Братът на Даниел Асенов - Тайсъна стигна до мача за златния медал, след като победи украинеца Микайло Джиазко с 3-2 съдийски гласа.

Мачът беше изключително оспорван, като и двамата боксьори показаха завидни умения. Боян обаче бе по-техничният и по-съобразителен боец, което накара трима от петимата съдии около ринга да гласуват за него. Така нашият се класира за първия си финал на европейско първенство за мъже. Битката за златото е в неделя, а съперник на Боян Асенов ще бъде Сергей Ярулин (Русия).

По-рано днес Еми-Мари Тодорова спечели бронзов медал. На полуфиналите боксьорката ни в категория до 48 килограма загуби от действащата шампионка Екатерина Палчева. Еми-Мари бе равностойна и в трите рунда, като разликата между двете бе съвсем малка. Това обаче бе достатъчно на тримата съди да дадат пълно единодушие за Палчева – 5-0.

Утре от 17 часа наше време Даниел Асенов - Тайсъна ще се бие на полуфинал в категория до 52 килограма с украинеца Ростислав Билостотски.