Спортният и политическият елит уважиха официалното откриването на спортната зала бижу - "Спортен център Пулев" на големите ни шампиони братята Кубрат и Тервел Пулеви. Премиерът на България Бойко Борисов, спортният министър Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова изказаха благодарност към Кубрат и Тервел за тяхната инициатива да направят тази зала, за да могат много желаещи деца да се докоснат до спортния им гений.

Боксовата академия беше открита с тържество, на което присъстващите се насладиха на изключителния глас на Валя Балканска. Също така звуча и музиката от най-емблематичния филм за бокс "Роки".

Съдружник в академията на Пулеви е един от най-добрите български треньори в този спорт Борислав Бояджиев. Тя ще бъде арена за младите хора, която ще съчетава богатия опит на основателите си със съвременната и добре оборудвана техническа база.

"Направихме този малък спортен комплекс с идеята да развиваме не само спорта в България, но и да призовем децата да спортуват повече. Ще се радвам, ако един ден от тази зала излезе по-добър боксьор от мен", заяви Кубрат Пулев при официалното откриване.

"Не сме тук просто да уважим, а да благодарим на тези момчета, които гордо веят българския флаг по света", каза премиерът Бойко Борисов.

"Това, което искам да кажа на тях и на техните треньори е, че това което са направили и правят, има трайна диря в историята. Действително за нас е голяма чест да ви поздравим за това, което правите, и ви пожелавам успех", продължи Борисов.

"Боксьорите са най-миролюбивите хора, те изразходват енергията върху боксовата круша и след това стават истински джентълмени. Скоро ще има станция на метрото в близост до Академия "Пулев", така че тя ще може да бъде посещавана от хора от цяла София", добави премиерът.

На церемонията присъстваха и десетки големи имена на българския спорт, сред които двукратният олимпийски шампион по борба Боян Радев, олимпийският първенец Армен Назарян, боксовата легенда Серафим Тодоров, Илиана Раева, Константин Папазов, Любо Ганев и други.

Кметът Фандъкова припомни, че Столична община отделя всяка година средства по програми за стимулиране на спорта за децата и учениците. "Тази година предлагам за общинския бюджет още половин милион лева увеличение за специална програма за детско-юношески спорт", посочи Фандъкова и предложи на братя Пулеви да се възползват, за да привлекат деца, които да тренират.
"Няма нищо по-хубаво от това, което видях на идване - билборд, на който не пише "Заповядайте в поредния клуб", а пише "Тренирайте с нас" и на снимката виждаме любимите ни шампиони Кубрат и Тервел Пулеви, така че всички условия ги има", каза още кметът на Столична община.

"Само след половин година до тук ще стига и метрото, направихме и пробива покрай болница "Токуда", така че са добре дошли всички, които искат да тренират и да развиват своите способности", добави Фандъкова.


____________.jpg

Пулеви1_1.jpg

Пулеви2_1.jpg