Спортен клуб кикбокс и муай тай Бахчеванов Файт Академи записа поредно отлично представяне на международният турнир кикбокс стил лоукик, провел се в Козлодуй в периода 3-6 октомври 2024 г. В турнира взеха участие 340 бойци от 4 държави във всички възрастови групи. Бахчеванов Файт Академи имаше девет състезатели (трима дебютанти) и спечели девет медала – 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови.

„Доволен съм от моите състезатели, които за пореден път доказаха с участието и победите си, че са бойци със воля, психика и умения на победители. Изключително съм горд от представянето на Виктор Крашевски - шампион в новата за него категория 75 кг. Той победи в три поредни двубоя демонстрирайки класна техника и умения с които доминираше над противниците си и безапелационно завоюва титлата в категорията“, коментира Станислав Бахчеванов.

„Шампионката на България за последните две години Еми Данова в категория 52 кг старша възраст на финала победи с ТКО във втория рунд световната шампионка за тази година от Сърбия, с което показа на всички че е на световно ниво и е време да намери място в националния отбор. Много съм доволен и от шампионката ни при жените Моника Генова. Тя се изправи на финала срещу световната шампионка в К1 на България и се представи перфектно.“

„Много силно представяне записа с победите си Георги Горанов старша 63,5 кг, който завоюва две поредни победи с нокаути в квалификациите, но малко не му достигна на финала за да спечели титлата. Михайл Генов и Георги Киров също записаха силно участие и победи, но малко не им достигна да достигнат финалите. Доволен съм и от абсолютните дебютанти Даниел Йосифов сребро, Алекс Младенов бронз и Дениз Илков бронзов медал, които показаха изключителна психика и воля за победа.“

„Изключителни благодарности към спонсорите на отбора и на помощник треньора от нашият филиал във Варна - шампионът Георги Тодоров, за перфектната работа с новите таланти и бъдещи шампиони, които подготвя перфектно. Продължаваме да работим и надграждаме за постигането на нови победи и титли на аматьорско и професионално ниво“, завърши известният треньор.