Бойците от Станислав Бахчеванов разбиха конкуренцията по време на Републиканския турнир в К1, който се проведе в периода 17-19 май в Севлиево. В надпреварата се включиха 120 състезатели от 32 клуба „Бахчеванов Файт Академи“ участва със седем представители, които завоюваха един златен, един сребърен и три бронзови медала.

„Доволен съм от възпитаниците си, четирима от отбора бяха абсолютни дебютанти, но се представиха повече от достойно, демонстрирайки желязна психика и воля за победа. Антоний Христинов (сребро) и Хулио Родригез (бронз) записаха страхотни победи, но малко не им достигна, за да спечелят титлите в категориите си. Благодарности към моят бивш възпитаник, голям шампион и настоящ техен треньор от Варна Георги Тодоров за перфектно свършената работа“, заяви Бахчеванов.

Александър Кирин също показа непримирим хъс и воля за победа и завоюва бронзов медал с първото излизане на състезание. И златният ни медалист Антонио Бошнаков от Доспат, който дублира титлата си от миналата година, в безапелационен и атрактивен стил доказа, че е номер едно в категория 60 кг. Подготовката на нашия шампион протича в София и в Гоце Делчев. Благодарности за перфектната съвместна работа на неговият баща Асен Бошнаков и на моя колега Костадин Кърджалийски от Гоце Делчев! Огромни благодарности и към нашите спонсори. Гордея се с вас шампиони“, допълни треньорът.