Божидар Темелков спечели титла от Балканското първенство по джудо за кадети до 18 години в Охрид.

Представителят на СА „Ставен” се окичи със златото в категория до 50 килограма. По пътя към отличието сливналията спечели и четирите си срещи с ипон, за което бе удостоен с Купата за най-добър състезател в Балканиадата.

СА „Ставен” участва в проявата с пет състезатели, от които освен Божидар, с медали се завърнаха и Елена Костадинова и Иван Стефанов. Те се окичиха с бронз съответно в категории 44 и 66 килограма.

„Рекорден брой от 450 джудисти участваха в шампионата на полуострова, като за първи път се допусна всяка една от страните да се представя от по двама състезатели в категория”, поясни изпълнителният директор на „Ставен” Лъчезар Темелков. Той добави, че България се била представена от 36 състезатели, които са спечелили 5 медала, а три от тях за Сливен.

„Като цяло не е добро представянето на страната ни, но пък конкуренцията във всяка една от категориите беше много силна”, добави Темелков.

Останалите медалисти за България са Анелия Островска от ЦСКА и Арман Мартирусян /ЦСКА/, който се класираха на трети места, съответно в категории 48 и 55 килограма.