Бившият шампион в тежка категория от най-големите лиги по смесени бойни изкуства UFC Джуниор дос Сантос изрази готовност да се бие с братя Кличко.

“Срещата може да бъде по правилата на бокса. Обичам този спорт Постоянно се боксирам с моите спарингпартньори. Всички говорят, че са готови да си бият с който и да било от световните шампиони. Аз го казвам искрено, заяви бразилецът. – Искам да ми дадат само 4 месеца за подготовка. Мога да победя и двамата братя Кличко. Четири месеца – само това ми трябва. Вече обсъждах тази тема с Дийн Уайт, президента на UFC, но тогава всичко беше малко на майтап. Твърде е възможно отново да разговаряме по този въпрос.”

Както е известно, украинският боксьор Владимир Кличко е един от вероятните съперници на нашия Кубрат Пулев. Шампионът заяви, че до края на тази година няма да се бие, но през следващата ще трябва да защитава титлите в 4 федерации.

"До този момент няма официален претендент, доколкото ми е известно. Това означава, че няма официален мач. Има възможни варианти - Денис Бойцов, победителя от от мача Тайсън Фюри - Дейвид Хей, Брайънт Дженингс и Кубрат Пулев", заяви Кличко. Преди дни украинецът победи Александър Поветкин по точки в Москва. Украинската машина мина като на парад и премаза Александър Поветкин (Русия). Това бе първа загуба от общо 27 двубоя за Поветкин. Кличко изигра мач №61, в който записа 58-ма победа (има три загуби).