Гергана Вацова спечели бронзов медал в категория до 56 килограма на турнира по самбо за жени на Универсиадата в Казан (Русия). Това е трети медал за България от надпреварата по самбо и Универсиадата общо след среброто на Тереза Джурова (до 80 килограма) и третото място на Мартин Иванов (до 68 кг). По пътя си до медала Вацова записа три победи и една загуба.

Българката спечели срещу Маликабони Мирзаева (Узбекистан) с 3:0 точки на 1/16-финалите, на четвъртфиналите се наложи над Мария Остапюк (Украйна) с 5:1, а на полуфиналите загуби от Лор Фурние (Франция) с 1:4 точки. В спора за бронза Вацова победи Севара Нишанбаева (Казахстан) с 4:2 точки.

При жените в категория над 80 килограма Сиана Христова записа победа и загуба и отпадна на четвъртфиналите. Първо тя се наложи над Бермет Дулатова (Киргизстан) с 4:0 точки, а на четвъртфиналите загуби с 0:9 от Кацярина Калужная (Беларус).

В категория до 62 килограма при мъжете Борислав Цеков загуби първия си мач на 1/16-финалите от Артьом Наку (Молдова) с 0:2 точки.