Един от най-големите боксьори на България Георги Костадинов претърпя сърдечна операция в столична клиника. Първият ни олимпийски шампион по бокс вече бе изписан и демонстрира присъствие на духа въпреки преживяното. Роденият на 3 март 1950 година шампион обаче не успя да сдържи сълзите си.

"Мисля, че помага спорта, но и вреди. Да ти правят операция на сърцето трябва да си спортист активен. Но може и да е по наследство. Казват ми, че е по наследство", каза Георги Костадинов, цитиран от БиТиВи.

"Ние блъскахме по 14-15 километра кросове. 220-230 пулс, ще ми излезе душата, давай на колелото върти, лудница..." На въпрос как се чувства, Костадинов закри лицето си с ръце и заплака: "Той ме вдигна от масата. Както бях в упойка, може и да не стане човек. Благодаря на професор Начев, доктор Ацев, доцент Краси Ангарски. Те са хората, които ме спасиха."

В този момент в разговора се включва друг именит наш боксьор Георги Стоименов-Терсенето. "Втори път го виждам да плаче, за първи път на Олимпидата 1972 година. Сега плаче за втори път. Никога не е плакал, никога..." Именно Терсенето бе един от приятелите, които придружиха Георги Костадинов на изписването, както и Руско Турманов и Димитър Кискинов.