Британският боксьор в полусредна категория (до 66,6 кг) Амир Хан разкри, че се е договорил за мач с филипинеца Мани Пакиао в Саудитска Арабия на 8 ноември. 32-годишният Хан спечели международната титла на Световния боксов съюз (WBC) миналата събота след победа над Били Диб в Джеда (Саудитска Арабия), а тази седмица ветеранът Пакиао ще се изправи срещу Кийт Търман в Лас Вегас за титлата на Световната боксова асоциация (WBA) в същата категория. Филипинецът почти сигурно ще се боксира с Хан в края на година при успех над Търман.

"Следващият ми мач отново ще бъде в Саудитска Арабия, в Рияд на 8 ноември. Надявам се да бъде срещу Мани Пакиао, и двамата сме подписали договора и мачът е уговорен, така че се надявам той да преодолее съперника си в края на седмицата и да направи този мач", коментира Хан.

"Ако не стане, имаме и резервен план, но пожелаваме успех на Пакиао този уикенд. С Мани сме приятели, винаги е имало уважение между нас, но това е нашата работа и понякога приятелите трябва да се бият един срещу друг. Когато стъпиш на ринга, превключваш на друг режим, същото е и с Мани Пакиао, трябва да се качим на ринга и да видим кой е по-добрия", допълни британецът, който има 34 победи и 5 загуби в кариерата си.

40-годишният Пакиао е едно от най-големите имена в средна категория през последните 20 години - 61 победи и 7 загуби в професионалната си кариера.