Златислава Чуканова стартира с категорична победа след само един рунд на Купа „Странджа". Националката ни отказа представителката на Гърция Атина Аврамиду в първия си мач при 50-килограмовите в зала „София". Тя доминира тотално над съперничката си и продължава към четвъртфиналите. На 8 февруари тя ще се изправи срещу Айлин Гонсалес (Гватемала).

Венелина Поптолева осигури втори четвъртфинал за България в категория до 50 килограма на Купа „Странджа". Родната представителка изигра силен мач и взе победа с 4:1 гласа над Наталия Кучевска (Полша). Българката започна уверено срещата и бе убедителна в първия рунд. Тя продължи да показва стабилна игра и във втората част, което й осигури аванс в съдийските карти, за да може спокойно и хладнокръвно да затвори мача. Така Поптолева последва Златислава Чуканова и също продължава към 1/4-финалите в категория до 50 килограма. На 8 февруари тя ще боксира със Сабина Бобокулова (Узбекистан) за полуфинал и минимум бронзово отличие.

Станимира Петрова продължи перфектното представяне на българските боксьорки във втория ден на Купа „Странджа". Носителката на трофея от миналата година и шампионка от Европейските игри наказа представителката на Украйна Свитлана Уманска. Родната звезда се класира за 1/4-финалите в категория до 54 килограма, след като показа майсторство срещу съперничката си, която често прибягваше до нечисти прийоми. Българката обаче не се притесни и с много умна и прецизна игра взе успеха с 5:0 гласа. За място на полуфинал и минимум бронзов медал Станимира ще срещне Енхжаргал Мунгунцецег (Монголия). Двубоят ще се проведе на 8 февруари.

С красива и разнообразна игра Светлана Каменова си проправи път към 1/4-финалите на Купа „Странджа". Родната звезда, европейска вицешампионка и трета в света, не остави шанс на представителката на Монголия Номин-Ердене Тугсяргал. Българката доминира в хода и на трите рунда в зала „София" по пътя към категорична победа с 5:0 гласа. С успеха Светла продължи отличното представяне на националките ни днес. Тя ще срещне на 8 февруари Андела Бранкович (Сърбия) за място на полуфиналите и минимум бронзово отличие.