Четири медала от първия и втория ден на 18-тото Световно първенство по таекуон-до ITF спечели българският национален отбор. Престижното състезание се провежда в зала „Арена Армеец“ в София от 18 до 21 юли. В индивидуалната дисциплина форма IV дан Албена Малачева, която е и най-титулуваната жена в Европа в този спорт, загуби драматично полуфинала срещу представителка на КНДР след продължения. В първия момент съдиите присъдиха победата на българката, но последва корекция на съдийското решение.

Освен Малчева бронзов медал за България спечели и Мирела Чилингирова. Пловдивчанката завоюва трето място на форма I дан. Миналата година тя стана европейска шампионка при девойките, а тази година, след като навърши пълнолетие, се включи и при жените. Отборно форма българите също се разписаха с бронзово отличие, след като на полуфинала загубиха от Русия.

Днес Атанас Янчев спечели четвърти бронзов медал на спаринг в категорията до 63 кг, като падна на полуфинала срещу украински състезател, а преди това спечели три победи.

Световното първенство по таекуон-до ITF беше открито официално вчера в зала "Арена Армеец". На церемонията присъстваха президентите на Межуднародната и Европейската федерации по таекуон-до ITF, делигации от 85 страни. Специални приветствие към състезателите направи българският зам-министър на спорта Йордан Йовчев.