Българските боксьори започнаха с четири победи и една загуба на световното първенство по бокс за юноши в руския град Санкт Петербург. В кат. до 48кг. Венсан Киркоров стартира с победа над представителя на Туркменистан Мухаметмурат Мухамедов с 3:0 съдийски гласа. В следващият кръг Киркоров ще срещне италианеца Паскал Ди Сиво.

В категория до 50кг. Боян Асенов победи японеца Кейсуке Матсумото с 2:1 съдийски гласа. Днес той ще се изправи срещу Батухан Гиритли от Турция във вечерния сеанс.

Представителят ни в кат. до 52кг. Кристиян Николов извоюва победа над Артур Хилгаард от Дания с 2:1 съдийски гласа. Днес Николов ще излезе на ринга срещу китаеца Куиминг Лиу в следобедния сеанс.

Четвъртата победа за България извоюва Иван Атанасов в кат. до 57кг. срещу Ерик Наш от Ирландия с 2:1 съдийски гласа. Днес той също ще излезе на ринга за втората си среща срещу беларусина АртурТуняев във вечерния сеанс.

Единствената загуба регистрира бронзовият медалист от тазгодишното Европейско първенство по бокс за юноши в кат. до 80кг. Иван Киселаров. Той загуби от финландеца Кренар Алиу с 3:0 съдийски гласа.