Двубоят между Дерек Чисора и Кубрат Пулев пропадна. Европейският шампион в тежка категория ще се изправи на 26 юли в Манчестър срещу сънародника си Тайсън Фюри.

Двамата британци ще трябва да определят кой от тях да бъде претендент за титлите на световния шампион Владимир Кличко.  Украинецът все още притежава поясите на три федерации - Международната боксова, Световната боксова асоциация и Световната боксова организация.

Дерек Чисора и Тайсън Фюри се боксираха преди три години, когато вторият победи по точки. Наскоро Дерек Чисора обяви, че голямата му цел е да си отмъсти на братята Кличко. 30-годишният британец по план трябваше да срещне Руденко за европейската титла, която бе притежание на българския боксьор Кубрат Пулев в периода 2012-2013 година. Кобрата обаче се отказа доброволно от шампионския пояс, за да се съсредоточи върху атаката на световната титла.

"Искам среща с Пулев, но иначе идеалният бой за мен е срещу Тайсън Фюри. Голямата ми цел е отново да стигна до Кличко", заяви Чисора през декември.