Най-очакваният мач от ММА за тази пролет за пореден път пропадна. Този път заради пандемията от коронавирус. Абсолютният шампион на UFC Хабиб Нурмагомедов няма да се бие срещу американеца Тони Фъргюсън. Битката беше предвидена за 18 април в Ню Йорк. Спортните събития в Голямата ябълка обаче бяха забранени заради COVID-19 и сега се търси място за провеждане на турнира UFC 249. Вариант е ОАЕ.

Нурмагомедов обаче е блокиран в Дагестан и не може да пътува за САЩ за турнира, тъй като руските граници са затворени заради заразата. Пропадна и предложения вариант руският боец да пътува с военен или товарен полет. Тъй като пропадането на двубоя стана на 1 април, мнозина приеха новината за априлска шега. Не беше приета и възможността двамата да се бият на територията на Беларус, след като президентът Александър Лукашенко изрази желание страната му да приеме големия сблъсък.

Мачът между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън се проваля за пети път в рамките на последните пет години и за втори път това се случва на 1 април. Това стана през 2018 г., когато американецът получи контузия на крака. Според Фъргюсън титлата на съперника му трябва да бъде отнета.

"Трябваше да е тук преди да затворят границите на Русия. Той просто не искаше да се бие. Уплаши се и избяга", коментира разочарованият Фъргюсън.

В същото време американският журналист Бен Аскрен, следящ ММА боевете, обяви, че Тони Фъргюсън ще получи изключително силен съперник на 18 април. Той ще се бие срещу Конър Макгрегър за временната шампионска титла. За това обаче се чака официално потвърждение.

В същото време стана ясно, че още един мач от програмата на UFC 249 няма да се проведе. Причината е, че руският боец Магомед Анкалаев не може да напусне страната, за да се изправи срещу молдовеца Йон Куцелаба.