Световният шампион по бокс във версия WBC на свръхтежката категория Тайсън Фюри е заразен с COVID-19 и заради това се налага отлагане на очаквания му трети мач срещу Дионтей Уайлдър, който трябваше да се проведе на 24 юли.

Залогът за този двубой беше не само световната титла, но и общо 50 милиона долара. От тях Фюри щеше да получи 30 милиона, а останалата част от сумата беше предвидена за американския му съперник.

Още двама души от щаба на Циганския крал също са заразени. Това са боксьорът от леката категория Айзък Лоу, бившият световен шампион Джоузеф Паркър и неговият наставник Анди Лий, който е част от треньорския екип на Фюри.

Новината за положителните тестове първо беше обявена от телевизия ESPN, която е партньор на агенцията „Топ Ранк“, работеща с Тайсън Фюри и Кубрат Пулев.

След това потвърждение беше публикувано от журналиста Дан Рафаел от сайта „The Athletic“. Според неговата информация, Фюри е имал поставена първа доза от ваксина срещу коронавирус, но така и не е направена втората имунизация.

Очаква се в скоро време да бъде обявена нова дата за битката между Циганския крал и Дионтей Уайлдър. Тя най-вероятно ще е през септември. Първият мач между Фюри и Уайлдър се проведе на 1 декември 2018 г. и завърши при равен резултат. На 22 февруари 2020 г. двамата отново премериха сили и американецът беше нокаутиран в седмия рунд.