Детелин Далаклиев и Тервел Пулев също се окичиха със златни медали от боксовия турнир “Странджата”. В новата категория до 60 кг. Далаклиев постигна много трудна победа срещу казахстанеца Гани Схаилов с 8:7, а Пулев се наложи с 12:7 над Мирзохиджон Абдулаев от Узбекистан.

Детелин излезе много концентриран на ринга, стремеше се да не допуска тежки удари и когато има възможност да атакува съперника. Тази тактика му донесе победи с по 3:2 в първия и втория рунд. В третия рунд Схаилов успя да вземе превес, но не и да обърне срещата и в крайна сметка Детелин се окичи със златото.

Тервел Пулев също контролира срещата и през трите рунда и не допусна съперника да наложи превес. В почивките пък получаваше наставления от брат си Кубрат Пулев, който се яви в ролята на негов секундант.

“Много труден мач. И предишната среща (срещу Робсон Консейсао) и сега се изправих срещу двама от най-добрите боксьори в света, а и все още не мога да свикна с новата категория, но от мач на мач се приспособявам“, коментира Далаклиев.

„Винаги играя за победа, за семейството си и за България и съм радостен, че като световен шампион в по-ниската категория, сега в новата започвам с голям успех, какъвто е спечелването на златен медал на „Странджата”, завърши Далаклиев.

Така след края на 64-ото издание на „Странджата” България приключва с актив от 3 златни медала – на Александър Александров (52 кг.), Детелин Далаклиев (60 кг.) и на Тервел Пулев (91 кг.), две сребърни отличия на Симеон Чамов (69 кг.) и Стефан Иванов (56 кг.) и девет бронзови медала на Тинко Банабаков (49 кг.), Елиан Димитров (60 кг.), Милан Златев (64 кг.), Николай Коев (69 кг.), Максим Цветков (75 кг.), Радослав Панталеев и Младен Манев (81 кг.), Николай Мутавски и Кристиан Стефанов (91 кг.).