Детелин Далаклиев бе удостоен със званието "Спортист на годината" на Плевен за 2012 година. На тържествена церемония тази вечер изявеният български боксьор получи от кмета на града проф. Димитър Стойков почетен плакет и грамота.

За треньор на годината бе определен личният наставник на Далаклиев - Александър Владимиров, който е президент на боксов клуб "Мизия". Специалистът получи наградата си от заместник-министъра на физическото възпитание и спорта Иван Ценов. Владимиров благодари на общината за помощта, която оказва на клуба и за подготовката на Детелин Далаклиев.

Призът "Отбор на годината" на Плевен бе присъден на боксов клуб "Спартак", а за най-проспериращ млад състезател бе определена Рената Петкова - лека атлетика.

Заместник-министър Ценов поздрави наградените и им пожела още по-добри постижения през 2013 г. Той изрази убеденост, че общината ще продължи да подкрепя спорта и с помощта на министерството ще развие още по-успешна спортна дейност през Новата година. Престижните отличия бяха определени чрез традиционна анкета сред представителите на обществеността на града, спортните клубове и журналистите.