Даниел Асенов-Тайсъна вдигна купа „Странджа“ едва при третото си участие на престижния турнир. Боксьорът от Кукорево направи три изключиелно силни и атрактивни мача, а на финала в кат. до 52 кг победи бронзовия олимпийски медалист от Рио 2016 Джунгун Ху (Китай) с 5:0. Двамата се биха и миналата година за титлата, спечелена от нашето момче. Демонстрираното на ринга от Тайсана впечатли не само публиката, но и супервайзора на турнира, който имаше решителната дума кой да е носител на трофея. Това е втори голям успех за Даниел, след като през 2015-та стана европейски шампион за мъже още 18-годишен.

"Много съм горд и щастлив, защото това е признание за моя труд. Освен това с тази купа аз влязох в историята за най-добър боксьор на „Странджа“ за 2017 година! Голяма чест за мен. Наредих се до имена като Ивайло Маринов, Серафим Тодоров, Амир Хан, Евгений Тишченко, който през лятото стана и олимпийски шампион. Добре започнах сезона, надявам се и така да приключа, заяви Тайсъна пред в. "Труд".

- На финала не съм имал никакви притеснения. По-скоро бях нетърпелив да започна мача. А респект, разбира се, имах. Все пак е призьор от олимпиада. Но в хода на срещата трябваше да променяме тактиката. С кубинския ни треньор Жоел Арате бяхме планирали да тръгна по-технично, но се наложи да скъсявам дистанцията, да тръгна по агресивно и на бой. Какво промени Арате у на ли? Играта ми стана много по-разнообразна. Разбира се, няма как да се разделя с българския стил на игра – бой, бой, бой. Но вече имам доста по-добра техника и защита, сменям постоянно дистанцията, научих се да правя по-красиви неща. А както се видя на турнира явно това е печелившата тактика."