Родната звезда в бокса Кубрат Пулев е имал втори уреден мач срещу бившия световен шампион Антъни Джоуша. Новината съобщи мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев. 

Импресариото разкри още, че провала на сделката се крие в успеха на дебелака Анди Руис, който преди два месеца шокира непобедения до онзи момент британски боксьор.
Припомняме, че преди близо 2 години Кобрата отново бе постигнал договорка с Джошуа, но до мач не се стигна, тъй като нашенецът получи контузия. Вместо него тогава на ринга излезе Карлос Такам, който впоследствие бе нокаутиран много трудно от бившия световен шампион.

"Еди Хърн се разпорежда със световната титла на IBF сякаш тя е негово лично притежание. Простичкият факт е, че Пулев спечели елиминационния мач за статута на задължителен претендент още преди три години и той е следващият в листата за защита на колана."

"Така IBF създава прецедент, като не следва писаните си правила. Евентуалният реванш между Руис и Джошуа не влияе по никакъв начин на задължението за защита на титлата във федерацията на първия по ранкинг претендент за нея."

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Задължителните защити на световната титла имат по-голяма тежест от правата на промоутъра върху имиджа на боксьора. Просто IBF не бива да пренебрегва собствените си правила върху задължителните защити, свързани с предишни мачове."

"Вече два месеца минаха, откакто дълго надуваният балон "Джошуа" се спука, а все още няма официално потвърждение от лагера на Анди Руис за реванш. Само чуваме обичайното словоблудство от Еди Хърн. Ние с него преговаряхме за дата през ноември за бой между Пупев и Джошуа на "Уембли". Но Анди Руис срина тези планове."

"Анди е новото лице на тежката категория в световния професионален бокс и ние уважаваме неговите качества на боец. Точно затова смятам, че бой между него и Кубрат Пулев би бил едно незабравимо изживяване за феновете", каза Гоцев пред "Дейли Експрес". 

В момента текат преговори между настоящия шампион Анди Руис и Джошуа за реванш. Той би трябвало да се състои през декември в Саудитска Арабия.