Eргюнал Себахтин донесе първи медал за България от европейското първенство по бокс за мъже в Ереван. В арменската столица националът ни до 48 килограма дебютира по възможно най-добрия начин на турнира. Талантът сломи с 5:0 съдийски гласа съпротивата на ирландеца Рики Несбит.

Ергюнал показа много добра игра, влезе смело в двубоя и успя да наложи своя стил. Той взе превес след първите два рунда, а в третия боксира много умно и напълно заслужено се класира за полуфиналите. Така Себахтин си гарантира минимум бронзов медал. За място на финал в неделя той ще се изправи срещу италианеца Леонардо Еспозито.

По-късно днес ни очакват още три двубоя с българско участие. На ринг Б, в девети двубой от списъка на следобедната сесия, Кристиян Николов (80 кг) ще срещне сърбина Артьом Агейев. 

Във вечерната сесия мачовете на българските национали са поставени по едно и също време. На ринг А, около 17:30 часа, 6-кратният европейски шампион при младежите и мъжете Даниел Асенов (54 кг) ще срещне Салах Омар (Германия). На ринг Б Хавиер Ибаниес (57 кг) ще боксира с Небил Ибрахим (Швеция).