17-годишната Калина Бояджиева стана европейска шампионка за девойки в категория над 68 кг. Това се случи само два дни, след като Бояджиева спечели и златото от надпреварата в олимпийските категории за жени на първенствата, които се провеждат успоредно в Талин. В отборното класиране България се нареди на челното второ място от над 30 държави в Европа и категорично заяви своята доминация в таекуондо.

Бояджиева бе над всички и преодоля противничките си в четири битки. В първия кръг тя победи Мария Мониз от Португалия, на четвъртфинала се наложи над черногорката Анджела Беришай, а на полуфинала, българката отстрани поставената под номер 1 украинка Мария Кутц. В срещата за златото Калина се справи с босненката Сара Пидро с категоричното 2:0 рунда, и завоюва втория златен медал за България. Забележителното е, че след доста труден първи рунд и победа с 21:18, Калина приключи втория рунд, а с това финалната битка, само за 10 секунди (12:0), след 4 светкавични удара в главата!

Заслужена бе и честта, лично президентът на световната федерация д-р Чо да награди детето-чудо на таекуондото Калина Бояджиева. Така в двете европейски първенства, в които взе участие, Калина не допусна загуба в нито един рунд и спечели безапелационно с 2:0 всяка битка! Националката ни е възпитаник на ТК Херея с личен треньор Пламен Трънски и треньори Ангел Кирчев и Станимир Лазаров, които я съпровождат на битките в Естония.

При девойките, доброто представяне имаше Мартина Атанасова в кат -59 кг., което ѝ отреди 5-то място след 2 победи срещу представителки на Гърция и Черна гора, но испанска опонентка спря пътя на българката към медалите. Мартина е национал и състезателка на ТК Феникс с треньор Юлиян Стефанов.

На татамито излезе националният ни състезател Християн Георгиев, който е състезател на ТК Ахил с треньори Венцислав Соколов и Радостин Григоров. Той взе първия си мач срещу сърбин, но отстъпи на представител на Азербайджан, който стана шампион в кат. До 58 кг. Александра Георгиева, представителката на ТК Левски с треньори Калоян Бинев и Фарзад Золхадри, също взе първия си мач в категория до 49 кг. срещу таекуондистка от Финландия, но представителка на Израел я спря във втория мач. Националите ни бяха придружавани от националните треньори Фарзад Золхадри и Владимир Далаклиев.