Британецът Дилиан Уайт нокаутира сънародника си Дерек Чисора в 11-ия рунд на мача им от международната гала вечер в Манчестър и запази шансовете си за мач срещу световния шампион Антъни Джошуа.

В изключително равностоен мач Чисора подлагаше Уайт на постоянно напрежение, но в момента на нокаута изоставаше в две от трите съдийски карти. 34-годишният боксьор, на когото бяха отнети две точки за неспортстменски удари, прояви непредпазливост и откри главата си, за да получи мощен удар отляво в челюстта. Дерек остана да лежи повече от минута, но се малко след това се изправи с помощта на хора от щаба си.

Така Уайт стигна до успеха, а на слизане от ринга призова Джошуа, който от своя страна излезе на сцената и призна, че Дилиан е едва №3 в листата на следващите му съперници. Това явно не се хареса на Уайт, който призова: „Реванш! Давай, да го направим!“, визирайки загубата си от Антъни през 2015 г.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Световният шампион във версии IBF, WBO и WBA даде да се разбере, че основната му цел за следващ мач е носителят на титлата във версия WBC Дионтей Уайлдър, а Тайсън Фюри е №2. Това е много лоша новина за Кубрат Пулев, който е мандатен претендент за световната титла на IBF.

За Дерек Чисора това беше първи мач от работата му с мениджъра Дейвид Хей, който стоеше край ринга и му крещеше съвети от първия ред. В залата беше и американският боксьор Дарел Милър, който също се надява на шанс за мач срещу Антъни Джошуа.