Дилиан Уайт взе реванш по превъзходен начин срещу Александър Поветкин. 32-годишният британец нокаутира руския си съперник в четвъртия рунд на мача им, който се проведе в Гибралтар.

Уайт, който на 20 август 2020 г. два пъти прати Поветкин в нокдаут в четвъртия рунд на двубоя им в Брентууд, но след това допусна да бъде нокаутиран в петия, сега си върна притежанието на временната титла на WBC в свръхтежката категория.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Така британецът се превърна в претендент за битка за шампионския пояс, който в момента е притежание на Тайсън Фюри. Уайт обаче ще трябва да изчака изхода на срещата между Циганския крал и Антъни Джошуа, която се очаква да се проведе през лятото.

След края на мача Дилиан Уайт дори поднесе табуретка на съперника си на ринга, за да може 41-годишният руснак да се възстанови по-бързо след нокаута.

Дилиан Уайт вече има баланс от 28 победи и 2 загуби на професионалния ринг при свръхтежките. 19 от успехите му са постигнати с нокаут. За Поветкин това беше трета загуби и втора след нокаут. Той има на сметката си 36 успеха, а 25 от тях са след нокаут.